W PEŁNI NATURALNY SUPLEMENT DIETY O ZRÓWNOWAŻONEJ ZAWARTOŚCI POLIFENOLI I KWASÓW OMEGA-3
BalanceOil to w pełni naturalny suplement diety, bogaty
w polifenole z oliwek, kwasy Omega-3 oraz witaminę
D3. Ponieważ w bezpieczny sposób dostosowuje i utrzymuje
właściwy poziom kwasu eikozapentaenowego (EPA) i
dokozaheksaenowego (DHA) oraz balans Omega-6:3 w
Twoim ciele, jednocześnie chroniąc Twoje komórki przed
oksydacją.
Dlatego ważnym aspektem jest to, że zawiera wysokiej jakości mieszankę olejów
pozyskanych z dziko odławianych małych ryb oraz oliwy
extra virgin wytłoczonej z niedojrzałych jeszcze oliwek.
TYLKO NATURALNE SKŁADNIKI
Certyfikowane laboratoria Vitas odpowiedzialne są za analizowanie
testów suchej kropli krwi na zawartość jedenastu kwasów
tłuszczowych, dlatego czyni naszą bazę danych największą tego typu na
świecie. Przeciętny stosunek kwasów omega-3 do 6 u ludzi, którzy nie
przyjmują żadnych suplementów diety zawierających kwasy omega-3
wynosi 12:1 dla Europy Północnej, 15:1 dla Europy oraz
25:1 dla Stanów Zjednoczonych. Po przyjmowaniu BalanceOil przez
120 dni średni stosunek dla większości ludzi wynosi mniej niż 3:1.
Kwasy tłuszczowe omega-3 EPA i DHA mają potwierdzone działanie zdrowotne dla utrzymania
prawidłowego funkcjonowania mózgu. W przypadku kobiet w ciąży
i karmiących piersią, kwas dokozaheksaenowy przyczynia się do prawidłowego rozwoju mózgu u płodów oraz niemowląt karmionych piersią.
Kwasy tłuszczowe Omega-3 o długim łańcuchu mają istotny
wpływ na nasze zdrowie i zdrowie następnego pokolenia.
Kwasy tłuszczowe omega-3 EPA i DHA mają potwierdzone działanie zdrowotne dla zachowania
zdrowego serca, ponieważ przyczyniają się do prawidłowego funkcjonowania
serca.
BalanceOil to suplement diety, zawiera witaminę D3, niezwykle istotną dla układu
odpornościowego, gdyż wspomaga jego prawidłowe funkcjonowanie.
Suplement diety z Hydroksytyrozolem z oliwek wspomaga ochronę lipidów krwi przed
uszkodzeniami oksydacyjnymi, jeśli jego dzienna dawka wynosi 5 mg lub więcej.
Lipidy to substancje przypominające tłuszcze znajdujące
się we krwi i tkankach ponieważ, zaliczają się do nich cholesterol i trójglicerydy,
od których zależy zdrowie naszego serca.
Suplement diety BalanceOil produkowany jest wyłącznie ze
składników naturalnego pochodzenia.
Produkty nie zawierają składników
modyfikowanych genetycznie (bez GMO).
Oleje rybne wykorzystane w produktach BalanceOil mają bardzo
ściśle określone wymogi dla kwasów eikozapentaenowego
i dokozaheksaenowego, które w ciągu 120 dni skutecznie
optymalizują stosunek kwasów tłuszczowych Omega-6:3 w ludzkim
ciele. Oleje rybne, których używamy, wytwarzane są głównie z krótko
żyjących niewielkich ryb pelagicznych, takich jak sardynki i sardele.
Kwasy omega-3 z oleju rybnego uzyskiwane są z całych, nieprzetworzonych ryb. Olej
przechodzi proces rafinowania w celu usunięcia zanieczyszczeń
środowiskowych (jeśli takowe występują) i uzyskuje certyfikat
potwierdzający brak obecności metali ciężkich oraz innych toksyn.
Przede wszystkim LYSI, producent BalanceOil, spełnia wszelkie wymogi prawne dla
produkcji oraz stosuje DPP (Dobre praktyki produkcyjne) dla
produktów żywnościowych i farmaceutycznych.
Suplement diety z Hiszpańskich oliwek odmiany Picual wybierane są ponieważ mają wysoką
zawartość kwasów Omega-9 oraz antyoksydantów.
Z niedojrzałych jeszcze oliwek w trakcie procesu produkcyjnego
usuwa się pestki i na zimno tłoczy same owoce, co w rezultacie
daje oliwę extra virgin, bogatą w kwasy Omega-9 (kwas oleinowy)
i antyoksydanty zwane polifenolami (powyżej 750 mg/kg5), które
mają pozytywny wpływ na organizm.15 Polifenole chronią
BalanceOil przed upływem czasu, lecz, co ważniejsze,
zapewniają ochronę również Twoim komórkom.
BalanceOil zawiera kwasy omega-3 witaminę D3 (cholekalcyferol). Używamy naturalnej
witaminy D3 (cholekalcyferol) uzyskiwanej z lanoliny. Lanolina jest
naturalnie występującym tłuszczem otrzymywanym w rezultacie z wełny owczej.
Witamina D3 jest uzyskiwana poprzez rozpuszczenie prekursora
witaminy D3 z lanoliny. Jest on następnie chemicznie zmieniany i
aktywowany przez wystawienie na promieniowanie ultrafioletowe (UV).
Bez wątpienia ten proces chemiczny porównywalny jest do procesu, który zachodzi
w ludzkiej skórze podczas produkcji witaminy D3.
Mieszanka tokoferoli to z pewnością powszechnie stosowany w suplementach
diety antyoksydant. Dlatego wykorzystywane przy produkcji naturalne
tokoferole uzyskiwane są z pewnością z wolnych od GMO, wysoko rafinowanych
destylatów oleju sojowego, które przechodzą dalszy proces
rafinacji i tym samym nie zawierają żadnych białek sojowych.
Przede wszystkim oznacza to, że pozbawione są alergenów. Typowy skład jest
następujący: alfa-, beta-, gamma- i delta-tokoferole.
SUGEROWANE DAWKOWANIE: 0,15 ml na kilogram masy ciała.
Dlatego porcję należy dostosować w oparciu o masę ciała. Dorośli o masie
ciała wynoszącej 50 kg: 7,5 ml dziennie. Dorośli o masie ciała
wynoszącej 80 kg: 12 ml dziennie. Nie przekraczać zalecanej
dawki dziennej. Suplement diety przede wszystkim nie może zastąpić zrównoważonej
i zróżnicowanej diety.
SKŁADNIKI: Olej rybny (z sardeli, makreli, sardynki), tłoczona na
zimno oliwa z oliwek, mieszanka tokoferoli (antyoksydantów),
naturalne substancje smakowe, witamina D3 (cholekalcyferol).